Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 25, 2012

Lazanje sa tost hljebom

Potrebno (za 4 osobe):

400 g mljevene junetine
1 glavica crnog luka
150 g sampinjona
200 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
250 g kackavalja
3 jajeta
2 dl pavlake
1 dl neutralne pavlake
2 dl mlijeka
1 kasika mljevene paprike
5 kasika ulja

Priprema:

1. Sampinjone isjeci na listove, pelat paradajz na krupnije kocke, crni luk sitno isjeckati, kackavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja proprziti crni luk kako bi postao staklast, dodati mljeveno meso, te i njega kratko proprziti.
3. Zatim dodati pelat i sok od paradajza, mljevenu papriku, sampinjone i zacine po ukusu.Dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvisna tecnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mlijeko, neutralnu pavlaku i dodati zacine po ukusu.
5. Cetvrtastu tepsiju nauljiti te 4 parceta tost hljeba umociti u pripremljenu smjesu od jaja i poredati na dno tepsije.Posuti polovinom rendanog kackavalja, nanijeti mesni fil i ravnomjerno rasporediti.
6. Preko mesnog fila nanijeti preostali kackavalj i prekriti natopljenim parcadima tost hljeba.Preliti ostatkom smjese od jaja i protresti ciniju kako bi se fil ravnomjerno rasporedio.
7. Peci u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Savjet:

Parcad tosta dobro natopiti smjesom od jaja kako bi lazanje bile socnije.

No comments:

Recepti Headline Animator