Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 25, 2012

Corba sa pestom

Potrebno:

1 tikvica
250 g prase
600 ml povrtnog temeljca
100 g tjestenine za supu
200 g graska
40 g umaka "pesto"
50 g parmezana
2 cesna bijelog luka
maslinovo ulje
so
biber

Priprema:

1. Tikvicu oprati, prerezati po duzini, te obje polovine narezati na kriske debljine 0, 5 cm.
2. Prasu ocistiti, narezati na kolutice debljine 0, 5 cm i isprati pod mlazom hladne vode.Zatim u tavu staviti kasiku maslinovog ulja, dodati protisnuti bijeli luk i cim zamirise dodati prasu i na laganoj vatri dinstati 2-3 minuta.
3. U poseban lonac sipati povrtni temeljac, a kada prokuha dodati tjesteninu za supu, te kuhati po uputama na pakiranju.
4. 3 minute prije kraja kuhanja, u lonac dodati dinstanu prasu, tikvice, grasak, umak pesto, zaciniti solju i biberom i kuhati do kraja.
5. Gotovu supu staviti u tanjire, posuti naribanim parmezanom i posluziti s prepecenim kriskama hljeba.

No comments:

Recepti Headline Animator