Prilagođeno pretraživanje

Friday, March 9, 2012

Vocna pita sa limunom

Potrebno:

150 g brasna
100 g mljevenih ljesnika
1 kesica vanilin secera
6 zumanaca
3 bjelanceta
100 g maslaca
1 gasicica gustina
275 ml slatke pavlake
100 g secera u prahu
100 ml soka od limuna
1 kasicica narendane kore od limuna
1 pomorandza
1 kruska
maslac
so

Priprema:

1. Umijesiti glatko tijesto od brasna, vrlo malo soli, 1 zumanceta i 100 g maslaca.Oblikovati loptu.Uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji 1 sat.U malo maslacem namazanom kalupu formirati odstajalo tijesto tako da ivice budu podignute.Pokriti masnim pekarskim papirom, blago pritisnuti.Preko papira rasporditi na kolutove isjecenu pomorandzu i krusku.Peci u zagrijanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.Izvaditi.Skinuti voce i papir.Temperaturu rerne smanjiti na 150°C.Patispanj ohladiti.
2. Na pari umutiti 5 zumanaca sa kasicicom gustina, 5 kasika slatke pavlake i 50 g secera u prahu.Dodati sok i narendanu koru limuna.
3. U cvrst snijeg umutiti 3 bjelanceta sa preostalim secerom u prahu.
4. Krem od jaja lagano izmijesati sa kremom od limuna.Rasporediti po pecenom patispanju.Staviti u rernu na 150°C oko 25 minuta.Izvaditi.
5. Preostalu slatku pavlaku cvrsto umutiti i dekorisati pecenu tortu.

No comments:

Recepti Headline Animator