Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 8, 2012

Krempita

Potrebno:

1 paket od 500 g lisnatog tijesta

Za kremu:

9 jaja
4 kesice vanilija secera
8 kasika brasna
6 kasika gustina
2 l mlijeka
18 kasika secera

Priprema:

1. Odledite lisnato tijesto, razvaljajte ga i ispecite na okrenutom plehu 10-ak minuta na 175°C, tj. dok ne dobije zlatnu boju.
2. Tijesto potom stavite u prethodno zagrijanu rernu.
3. Krema: 9 zumanaca, 4 vanilija secera, 8 kasika ostrog brasna i 6 kasika gustina (ili 14 kasika brasna) pomijesajte.Smjesu umijesajte u 2 l mlijeka i kuhajte oko 15 minuta uz stalno mijesanje.Kada bude kuhana, u vrelu smjesu umijesajte snijeg od 9 bjelanaca i 18 kasika secera-rucno ne mikserom.
4. Izlijte kremu na peceno lisnato tijesto, poklopite drugim listom lisnatog tijesta izrezanim na kvadratice (da se kasnije lakse reze).
5. Pospite secerom u prahu.
6. Istu kremu mozete koristiti i kod pripreme princez ustipaka.

No comments:

Recepti Headline Animator