Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, March 13, 2012

Ruske kape III

Potrebno:

Za patispanj:

10 jaja
10 kasika secera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
100 g mljevenih oraha
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaa
14 kasika brasna

Za fil:

500 ml mlijeka
4 kasike brasna
300 g secera u prahu
250 g margarina

Za cokoladni preljev:

3 kasike ulja
100 g cokolade za kuhanje

Priprema:

Pripremamo patispanj.U veci sud polupamo jaja, dodamo sece i mutimo mikserom dok se secer ne rastopi.Zatim dodamo ulje, mlijeko, mljevene orahe, prasak za pecivo pomijesan sa brasnom, kakao i mijesamo varjacom dok se sastojci ne sjedine.Tepsiju oblozimo kuharskim papirom.
Prerucimo tijesto u tepsiju.Pecemo 15 minuta na 180°C.Pripremamo fil.U serpu, na sporetu, sipamo 300 ml mlijeka.U preostalo mlijeko u menzuri dodamo brasno i promijesamo zicom za mucenje.Zatim neprekidno mijesajuci zicom u provrelo mlijeko sipamo razmeksano brasno.Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo serpu sa sporeta i ostavimo krem da se ohladi.Ohladjeni krem prerucimo u veci sud.Dodamo margarin, secer u prahu i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini.Cokoladu lomimo na parcad i stavimo da se topi na pari.Dodamo ulje da cokolada dobije sjaj.Patispanju odstranimo papir.Pomocu kalupa od patispanja vadimo okrugle forme precnika oko 3 cm.Filom punimo kuharski spric i nanesemo na svaku formu.Na fil stavimo jednu formu.Pomocu noza filom premazemo stranice svakog kolaca.Filovani dio uvaljamo u kokosovo brasno.Na isti nacin pripremimo sve kolace.Na kolace pomocu sprica nanesemo fil.Gornji dio svakog kolaca umocimo u rastopljenu cokoladu.

No comments:

Recepti Headline Animator