Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 14, 2012

Leskovacka pita sa dunjama

Potrebno:

250 g brasna
150 g maslaca
50 g secera
2 zumanceta
rendisana kora 1 limuna
2 kasike ruma
1/2 kasicice soli

Za nadjev:

250 g dzema od dunja (mozete ukuhati svjeze dunje sa secerom)
5 bjelanaca
200 g secera
sok od 1 limuna

Priprema:

Prosijte brasno i dodajte mu maslac isjecen na listice, zumanca, secer, limunovu koru, rum i malo soli.Umijesite glatko tijesto i ostavite ga da odstoji na hladnom mjestu.Tepsiju prelijte hladnom vodom, a potom uspite tijesto, rasporedite ga ravnomjerno i ispecite u rerni na 200°C.Potom peceno tijesto ohladite i premazite dzemom od dunja.Od bjelanaca ulupajte cvrstu pjenu, umijesajte secer i limunov sok i masu rasporedite preko dzema.Vratite pitu u rernu i na blagoj temperaturi pecite dok pjena ne porumeni.

No comments:

Recepti Headline Animator