Prilagođeno pretraživanje

Friday, March 2, 2012

Crne kocke bez jaja

Potrebno:

Za biskvit:

3 jogurta (3x180 g)
300 g brasna
250 g secera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kasicice sode bikarbone
maslac za premazivanje lima

Za glazuru:

150 g maslaca
150 g cokolade za kuhanje
120 g secera
120 ml mlijeka

Priprema:

1. Jogurt, brasno, secer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mijesajte mikserom 2-3 minuta.
2. Smjesu izlijte u lim velicine 20x30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac otopite, sklonite s vatre, umijesajte cokoladu natrganu na kockice, secer i mlijeko pa mijesajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Kolac ohladite i prelijte cokoladnom glazurom.

Posluzivanje:

Kolac posluzite sa slagom, a u sezoni mozete ga servirati i sa bobicastim vocem po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator