Potrebno:
Za biskvit:
3 jogurta (3x180 g)
300 g brasna
250 g secera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kasicice sode bikarbone
maslac za premazivanje lima
Za glazuru:
150 g maslaca
150 g cokolade za kuhanje
120 g secera
120 ml mlijeka
Priprema:
1. Jogurt, brasno, secer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mijesajte mikserom 2-3 minuta.
2. Smjesu izlijte u lim velicine 20x30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac otopite, sklonite s vatre, umijesajte cokoladu natrganu na kockice, secer i mlijeko pa mijesajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Kolac ohladite i prelijte cokoladnom glazurom.
Posluzivanje:
Kolac posluzite sa slagom, a u sezoni mozete ga servirati i sa bobicastim vocem po zelji.
No comments:
Post a Comment