Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, April 29, 2008

Pomorandže u sirupu sa cimetom

Potrebno (za 4 osobe):

4 pomorandže (800 g)
200 ml vode
60 g šećera
Cimet
100 g mljevenog keksa
200 g sladoleda od vanilije

Priprema:

U tavu sipati vodu i šećer, pa pustiti da prokuha.Dodati oguljene i na kriške isječene pomorandže, posuti cimetom i ostaviti na laganoj vatri da kuha 5 minuta.Na pola kuhanja okrenuti kriške.Gotove pomorandže redati na tanjir, preliti sirupom i posuti mljevenim keksom.Služiti mlako uz kuglu sladoleda.

Savjet:

Za pripremu ove poslastice odaberite lijepe, ali ne i prezrele pomorandže.Neka im kora bude što tanja.Ogulite ih i pažljivo odstranite sve ostatke bijele, donje tanke korice.

No comments:

Recepti Headline Animator