Prilagođeno pretraživanje

Monday, April 7, 2008

Jesenja torta sa šljivama

Potrebno(za 12 osoba):

Za podlogu:

250 g mljevenog keksa
160 g margarina
300 ml soka od bresaka

Za krem:

750 g očišćenih šljiva
200 ml crvenog vina
Kora od 1 limuna
125 g šećera
400 ml biljne pavlake
70 g želatina

Za posipanje:

100 g mljevenih oraha

Priprema:

Podlogu umijesiti miješajući sve navedene sastojke.Dno kalupa obložiti tom masom.Želatin otopiti u malo mlake vode.Prokuhati vino uz dodatak šećera i naribane limunove kore.Dodati šljive i kuhati oko 10 minuta.Skinuti sa vatre,pa dodati želatin i sve izmiješati.Ostaviti da se ohladi.Šljive izmikstai.Ulupati pavlaku,dodati šljive i sirup i lagano sve izmiješati.Sipati u kalup preko podloge i ostaviti u frižider da se ohladi.pred serviranje tortu posuti mljevenim orasima.

No comments:

Recepti Headline Animator