Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, April 8, 2008

Somoborska torta

Potrebno:


2 veća kroasana sa čokoladnim filom
1 kesica mini kroasana sa čokoladnim filom
200 g keksa
1,5 l mlijeka
2 kašike gustina
4 kesice praška za puding od vanilije
12 kašika šećera
1 margarin
200 ml mlijeka
200 ml soka od pomorandže
150 ml čokoladnog preljeva
200 g nutelle
2 kesice praška za šlag
250 ml mlijeka


Priprema:


U sud sa praškom za puding dodamo gustin,nalijemo mlijeko i miješamokašikom dok se ne rastopi gustin.Preostalo mlijeko sipamo u šerpu na šporetu i dodamo šećer.Uz neprekidno miješanje,u uzavrelo mlijeko dodamo razmekšali puding.Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.Ohlađeni puding mutimo mikserom,dodamo margarin i , kada krem dobije posebnu gustinu, isključimo mikser.Polovinu krema prespemo u dubok sud, dodamo čokoladni preljev i sjedinimo smjesu.U sud sa 200 ml mlijeka potopimo keks, a potom poredamo na donji dio pravougaone kutije za tortu.Na keks nanesemo čokoladni fil.
U dubok sud sipamo sok od pomorandže.Veće kroasane isječemo po dužini,svaku polovinu potopimo u sok od pomorandže i stavimo na dva kraja torte.U sok potopimo i mini kroasane, pa stavimo na sredinu torte, između polovina velikih kroasana.Nanesemo krem od vanilije.
Mikserom mutimo 250 ml mlijeka, dodamo prašak za šlag i mutimo dok šlag ne dobije potrebnu gustinu.Šlagom punimo špric i ukrasimo strane torte.Na gornju površinu torte nanesemo nutellu, a potom šlagom dekorišemo krajeve gornje površine torte.Dekoraciju završimo raznobojnim bombonama, kao i šećernim cvjetovima.

No comments:

Recepti Headline Animator