Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, April 8, 2008

Torta na drugi način

Potrebno:

Za tijesto:

6 žumanaca
200 g šećera
250 g mljevenih oraha
2 kašike prezli
6 bjelanaca

Za kremu:

4 jaja
250 g šećera
5 rebara čokolade
250 g maslaca
Limunov sok


Priprema:

Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte,dodajte orahe,prezle i na kraju čvrst snijeg.Smjesu izlijte u namašćen kalup za torte i pecite na 180-200 stepeni C oko 40 minuta.Dok se tijesto peče,pripremite kremu.Jaja i šećer stavite na paru,dodajte razlomljenu čokoladu i kuhajte miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati.Kad se zgusne,stavite je da se hladi i povremeno promiješajte.U ohlađenu kremu umiješajte pjenasti maslac i limunov sok.Pečenu tortu prerežite napola i premažite kremom.
Pripremljenu tortu ukrasite cijelim i mljevenim orasima.

No comments:

Recepti Headline Animator