Potrebno:
Za biskvit:
75 g brašna
prašak za pecivo
50 g gustina
3 jaja
100 gr šećera
Za kremu:
700 g jagoda
300 g jogurta
70 g badema
350 g slatkog vrhnja
130 g šećera
2 vanilin šećera
želatina ( biljni želatin pektin)
Priprema:
Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode. Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snjeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati. Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peæi, u prethodno zagrijanoj peænici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta.
Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmješati sa 75 g šećera. U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina( pektina) u hladnoj vodi i polako umješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda.
Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga krmom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera.
Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na rižnjice te naslagati po sredini torte.
No comments:
Post a Comment