Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 5, 2012

Sendvič sa tunjevinom

Potrebno:

4 zemičke
1/4 čaše senfa
1 kašičica vinskog sirćeta
so, biber
1 krupan paradajz
1 crvena babura
2 glavice crnog luka
10 crnih maslina
1 velika konzerva tunjevine u ulju
4 jaja

Priprema:

Tvrdo skuhajte jaja, očistite ih i isjecite na kolutove. Baburu ispecite na roštilju dok joj kožica ne pocrni.Ogulite je, odstranite joj sjemenke, pa je isjecite na trake.Ogulite paradajz pa ga isjecite na kriške.Iz maslina izvadite koštice.Luk ogulite pa isijecite na tanke kolutiće.
Zemičke rasijecite na 2 dijela pa izvadite iz njih malo sredine.Prelijte ih maslinovim uljem i s vrlo malo sirćeta.Malo posolite i pobiberite.
Na ravnu površinu zemičke rasporedite crni luk, babure, tvrdo kuhana jaja, tunjevinu, a zatim paradajz, sve jedne preko drugog.Dodajte masline presječene napola.Prekrijte drugom polovinom zemičke.Pritisnite da se sendvič spoji.

No comments:

Recepti Headline Animator