Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 3, 2012

Sočna pita

Potrebno (za 5 osoba):

5 jaja 200 g brašna
200 g švapskog sira
150 g praške šunke
2 dl pavlake
4 kisela krastavca
100 g mariniranih šampinjona
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
origano, mješavina začina, biber

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg.
2. Prašku šunku, kisele krastavce i marinirane šampinjone isijeći na kockice.
3. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, švapski sir, prašak za pecivo, brašno i ulje.Dodati prašku šunku, kisele krastavce, marinirane šampinjone, začine po ukusu i promiješati.Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
4. Odgovarajući kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
5. Pripremljenu pitu ostaviti da se prohladi, a potom je isjeći na parčad i poslužiti.

Savjet:

Bjelanca se neće umutiti u čvrst snijeg ukoliko ih stavite u vlažnu posudu.

No comments:

Recepti Headline Animator