Potrebno:
Za biskvit:
1/2 margarina
2 jaja
25 dag šećera
30 dag brašna
1/2 praška za pecivo
2 dl mlijeka
1/2 kašičice sitno naribane limunove kore
Za glazuru:
1/2 margarina
10 kašika šećera
2 dl mlijeka
4 rebra čokolade za kuhanje
150 g kokosa
Priprema:
Izraditi margarin.Dodati mu izrađena žumanca sa šećerom i sve sjediniti.Polako dodavati brašno s praškom za pecivo i mlijeko lagano miješajući.Na kraju daodati izrađena bjelanca i limunovu koricu te sve zajedno brzo miješati vrlo kratko.
Peći oko pola sata na 180 C u već zagrijanoj pećnici.
Ohlađeni biskvit rezati na jednake kocke.
Skuhati glazuru od margarina, šećera, mlijeka i čokolade.
Svaku kocku od biskvita posebno umočiti sa svih strana u vruću glazuru, a potom uvaljati u kokos.
Čupavce slagati na poslužavnik i ohladiti prije posluživanja.
No comments:
Post a Comment