Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 5, 2012

Rolat od malina

Potrebno:

6 jaja
250 g šećera
180 g brašna
3 kašike kakaoa
500 g malina
6 listova želatina
250 g mladog sira
400 ml slatke pavlake

Priprema:


1. Jaja dobro umutiti sa 150 g šećera, pa dodati brašno.
2. Masu podeliti i u jednu polovinu dodati kakao.
3. Veliki pleh od rerne prekriti sa papirom za pečenje, pa sipati preko tamnu masu, preko tamne mase polako špricom (debljina rupice 1 cm) izvući sa svetlom masom štrafte u razmaku od 2 cm.
4. Biskvit peći oko 15 minuta u već zagrejanoj rerni na 200°C.
5. Kad je gotov uviti ga u vlažnu krpu.
6. Želatin istopiti po receptu sa pakovanja.
7. Pola količine malina (250 g) pomešati sa ostatkom šećera i zagrejati, pa dodati želatin.
8. Ostaviti da se ohladi.
9. Umutiti slatku pavlaku i sir pa dodati masi od malina i želea.
10. Kremu namazati preko hladnog biskvita i prekriti sa ostatkom malina.
11. Urolati rolat i staviti u frižider na 2h da se dobro ohladi.

No comments:

Recepti Headline Animator