Prilagođeno pretraživanje

Sunday, November 4, 2012

Savjeti o jagodama


  • Jagode perite isključivo pod mlazom vode kako ne bi upile dodatnu količinu tečnosti i time izgubile na aromi.Peteljke uklonite tek nakon pranja.
  • Jagode sadrže mnogo C vitamina, željeza i magnezija.Šumska jagoda manja je od kultivirane, ali ima izraženiju aromu.Zbog intenzivne crvene boje koriste se za ukrašavanje krema, deserta i torti.
  • Ukoliko pripremate voćnu pizzu, pire od jagoda može vam poslužiti umjesto umaka od jagoda.
  • Ukoliko koristite jagode za dekoriranje umakanjem u čokoladu, očistite ih samo suhim kistom, kako bi rastopljena čokolada bolje prijanjala uz njih.
  • Esencija od jagode dobiva se izvlačenjem osnovnog okusa destilacijom.Koristi se kod priprema sladoleda, sorbeta, torti i filova za kolače, a zanimljiv su dodatak salatama od svježeg voća, slanim i slatkim desertnim umacima te koktelima.

No comments:

Recepti Headline Animator