Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 5, 2012

Marinirane srdele

Potrebno (za 4 osobe):


30 dag srdela
30 dag rajčice
20 dag luka
20 dag paprika, zelenih
20 g maslina, crnih
1 dl vina, crnog
1 velika žlica octa, vinskog
1 prstohvat ružmarina
3 lista lovora
1 velika žlica peršina, nasjeckanog
Priprema:
Luk narezan na ploške, oguljenu i od sjemenki očišćenu rajčicu i papriku narezanu na kolute slažite redom: red luka, rajčica, paprika, srdela, dok sve sastojke ne potrošite. Između redova dodajte list lovora, ružmarin, masline narezane na manje komade, sjeckano lišće peršina. Zalijte mješavinom vina, octa i vode tako da svi sastojci budu prekriveni tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno dva do tri sata. Posudu povremeno protresite (ne miješajte kutlačom). Ako tekućina ukuha, podlijte s malo mlake vode. Ovako pripremljene srdele možete poslužiti (i hladne) s palentom i zelenom salatom.

No comments:

Recepti Headline Animator