Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Švarcvald torta

Potrebno:

Za biskvit:

150 g maslaca
50 g gustina
50 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
50 g mljevenih badema
4 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
1 kašika prezli

Za fil:

1 kg višanja iz kompota
20 g gustina
2 kašike soka od limuna
2 kašike šećera
2 vanilin šećera
4 kašike višnjevače ili maraskina
600 ml slatkog vrhnja
2 kašike želatine

Priprema:

1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, gustinom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.
2. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
3. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.
4. Za nadjev:
Višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, višnjevaču i gustin (koji ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
5. Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajte otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.
6. Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.

Posluzivanje:

Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.

No comments:

Recepti Headline Animator