Potrebno:
- 4 belanca,
- 300 g kokosovog brašna,
- 300 g šećera u prahu,
- na vrh noža soli,
- 1 limun
Priprema:
1. Pomiješati bjelanca sa malo soli. Mutiti mikserom bjelanca u početku polako, pa sve brže i brže. Zatim postepeno dodavati šećer u prahu.
2. Kad se snijeg od bjelanaca dovoljno zgusnuo dodati kokosovo brašno, izrendanu koru i sok od jednog limuna.
3. Smjesu staviti da se hladi oko 35 minuta. Za to vreme zagrijati pećnicu na 150°C.
4. Od ohlađene smese oblikovati 45 kuglica uz pomoć dvije kašičice koje treba s vremena na vrijeme umočiti u hladnu vodu da se smjesa ne bi lijepila.
5. Kokos kugle redati na oblande za kolače ili na pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u zagrijanu pećnicu, pa peći oko 30 minuta.
6. Pečeni kolačići se mogu uvaljati u prah šećer.
1. Pomiješati bjelanca sa malo soli. Mutiti mikserom bjelanca u početku polako, pa sve brže i brže. Zatim postepeno dodavati šećer u prahu.
2. Kad se snijeg od bjelanaca dovoljno zgusnuo dodati kokosovo brašno, izrendanu koru i sok od jednog limuna.
3. Smjesu staviti da se hladi oko 35 minuta. Za to vreme zagrijati pećnicu na 150°C.
4. Od ohlađene smese oblikovati 45 kuglica uz pomoć dvije kašičice koje treba s vremena na vrijeme umočiti u hladnu vodu da se smjesa ne bi lijepila.
5. Kokos kugle redati na oblande za kolače ili na pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u zagrijanu pećnicu, pa peći oko 30 minuta.
6. Pečeni kolačići se mogu uvaljati u prah šećer.
No comments:
Post a Comment