Potrebno(za 4 osobe):
4 krmenadle(600 g)
1 glavica crnog luka(100 g)
1 paprika(100 g)
1 paradajz(100 g)
so,biber
2 supene kašike ulja
60 g sira od obranog mlijeka
1 ljuta papričica
50 g mesnate slanine
500 g kuhanog krompira
4 paradajza(400 g)-salata
Priprema:
Na umjereno zagrijanoj tavi ispeći krmenadle sa obje strane,pa ih izvaditi na tanjir prekriven papirnatom salvetom da bi se upio višak ulja.U istoj tavi popržiti crni luk isječen na "rebarca",dodati papriku isječenu na rezance i na kraju paradajz isječen na manje kriške.Začiniti i dinstati nekoliko minuta.U drugoj tavi zagrijati malo ulja,pa propržiti kuhani krompir da se uhvati tanka korica.U tanjir sipati krompir,pored staviti krmenadlu i prekriti je dinstanim povrćem.Preko povrća staviti sir formiran u kuglu,a navrh sira kolut ljute papričice.Pored sira staviti reš pečene listiće slanine.

Prilagođeno pretraživanje
Monday, March 17, 2008
Zlatiborska krmenadla
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment