Potrebno(za 4 osobe):
600 g govedine od buta
4 kašike ulja
3 glavice luka
500 g paradajza
3-5 ljutih papričica
4 čena bijelog luka
1 kašičica gustina
300 g crvenog pasulja(iz konzerve)
so,biber
300 g crnog hljeba
Priprema:
Papričice oprati,očistiti od sjemenki i nasjeckati na sitne kockice.Bijeli luk isjeći na listiće,a paradajz na kocke.Meso očistiti od masnoće,isjeći ga na kocke i začiniti ga biberom i solju.U dovoljno velikom tiganju zagrijati ulje,propeći meso,dodati luk i sve propržiti.Doliti malo vode.Poklopiti i dinstati na laganoj vatri dok meso ne omekša.Po potrebi doliti vodu.Pasulj iz konzerve isprati hladnom vodom,ocijediti.Jelo zakuhati gustinom koji je prethodno razmućen u malo hladne vode.Na kraju dodati pasulj.Kada još jednom provri,skloniti sa vatre.Služiti ukrašen peršinom ili ljutom papričicom.

Prilagođeno pretraživanje
Monday, March 10, 2008
Čili govedina
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment