Potrebno:
160 g kokosovog brasna
150 g maslaca
100 g petit keksa
30 g secera u prahu
sok od 1 limuna
1 kasika naribane limunove korice
100 ml slatkog vrhnja
Za kremu:
1 krema od vanilije
600 ml mlijeka
100 g cokolade s rizom
2-3 kasike limunovog soka
Priprema:
1. U zdjelu stavite kokosovo brasno, dodajte omeksani maslac, secer u prahu, mljeveni keks, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu.
2. Sve dobro izmijesajte i smjesu ravnomjerno rasporedite na uljem namazan pleh.
3. Hladno mlijeko sipajte u visoku posudu, dodajte sadrzaj vrecice kreme i mijesajte mikserom 4
minute.
4. Pred kraj umijesajte limunov sok i cokoladu narezanu na manje komade.
5. Kremu nanesite na pripremljenu podlogu od kokosa i stavite u frizider na 2-3 sata.
Posluzivanje:
Kocke od kokosa posluzite sa slagom i pospite listicima badema.
No comments:
Post a Comment