Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 3, 2012

Keksici sa marmeladom

Potrebno:

225 g margarina sobne temperature
130 g secera
2 jaja (razdvojeno zumance od bjelanca)
1 kesica vanilin secera
2 case od 250 ml brasna
malo na vrh noza soli
marmelada po zelji

Priprema:

1. Mutite margarin i secer dok ne dobijete smjesu blijede boje i dok ne bude kremasta i mehka.
Dodajte 2 zumanca, soli i vanilin secer.Na kraju dodajte brasno i mijesajte dok ne bude sve sastavljeno i glatko tijesto.
2. U manjoj posudi mutite 2 bjelanca dok ne budu pjenasta.Urolajte tijesto u male loptice otprilike 2-3 cm i uvaljajte svaku u umucena bjelanca, a onda ih uvaljajte u kokos ili smrvljene orahe.
3. Redajte ih u namascenu tepsiju 1 po 1.
4. Palcem ili drskom od drvene kasike u sredinu svakog kolacica napravite rupu.Pecite 5-7 minuta dok kolacici ne pocnu mijenjati boju.
5. Zatim malom kasicicom filujte svaki kolacic marmeladom.Kolacice vratite nazad u rernu i pecite 5 minuta.
6. Pustite da se ohlade, a onda ih smjestite u posudu sa poklopcem u kojoj mogu stajati i mjesec dana.

Savjet:

Tijesto mozete oblikovati i uz pomoc posudica namijenjenih za sitne kolacice.

No comments:

Recepti Headline Animator