Prilagođeno pretraživanje

Sunday, February 5, 2012

Torta od piskota i ananasa

Potrebno:

125 g secera u prahu
125 g maslaca
2 zumanceta
100 g zele bombona
2 kutije piskota (300 g)
2 kesice slaga
2 dl mlijeka
1 konzerva ananasa (750 g)

Priprema:

1. Pjenasto umutiti maslac sa secerom.Dodati zumanca i sitno nasjeckane zele bombone.Na kraju dodati ocijedjen i nasjeckan ananas iz kompota.
2. Na tanjir za tortu poredati red piskota,m prethodno nakvasenih u preostali sok od kompota ananasa.Premazati pripremljenom smjesom od maslaca, zele bombona i ananasa.Postupak ponavljati dok se ne utrosi sav pripremljen materijal.Odozgo treba da budu piskote.Cijelu tortu premazati cvrsto umucenim slagom.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator