Potrebno:
4 jajeta
8 kasika secera
1 kesica praska za pecivo
1/4 kasicice soli
150-200 g izgnjecenog ananasa iz konzerve
100 g nasjeckanih oraha
100 g maslaca
80 g secera u prahu
1 kesica vanilin secera
300 g ananasa
250 ml slatke pavlake:
Priprema:
1. Kalup za tortu namazati maslacem.
2. Pjenasto umutiti zumanca sa 4 kasike secera.Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, dodati 4 kasike secera da masa bude sjajna i gusta.Spojiti umucena bjelanca i zumanca, umijesati brasno u koje je prethodno izmjesan prasak za pecivo, dodati pripremljen ananas i orahe.Masu izliti u kalup za tortu.Peci u zagrijanoj rerni na 225°C oko 30 minuta, ili dok tijesto ne pocne da se odvaja od stranica kalupa.Izvaditi i ohladiti.
3. Pjenasto umutiti maslac sa secerom u prahu, dodati vanilin secer i nasjeckan ananas.Peceni patispanj horizontalno prepoloviti.Donji patispanj ravnomjerno namazati pripremljenim filom sa ananasom, odozgo staviti drugi patispanj.
4. Cijelu tortu namazati cvrsto umucenom slatkom pavlakom.Dekorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment