Prilagođeno pretraživanje

Friday, February 3, 2012

Rolovano svinjsko file sa koprivama

Potrebno (za 4 osobe):

800 g svinjskog filea
200 g lenti dimljene slanine
2 veze koprive
100 g sira
1 jaje
3 kisela krastavca
1 glkavica crnog luka
100 g krugova sunkarice
200 ml neutralne pavlake
2 cesnja bijelog luka
100 ml bijelog vina
100 g rendanog kackavalja
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

File zasjecemo na vise mjesta da dobijemo ravnu povrsinu za rolovanje.Meo istanjimo kuharskim cekicem, posolimo i pobiberimo.U sud krupno izrendamo sir, dodamo krugove sunkarice i kisele krastavce isjecene na sitnije kocke, jaje, pobiberimo i promijesamo sastojke.Smjesu nanesemo na meso.Savijemo krajeve mesa ka unutrasnjosti a zatim uvijemo u rolat.Lente slanine stepenasto poredamo na dasku za sijecenje.Stavimo rolat na lente i njima oblijepimo cijeli rolat.Rolat ucvrstimo kuharskim koncem i stavimo da se przi u tepsiju, na sporetu, na zagrijanom ulju.Dodamo sitno isjecenu glavicu crnog luka i bijelo vino.Kada rolat porumeni sa svih strana, tepsiju stavimo u rernu i pecemo 40 minuta na 200°C.U serpu, na sporetu, u provrelu posoljenu vodu stavimo koprive da se obare.Obarene koprive stavimo u cjediljku.Iscijedjene koprive przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Posolimo, pobiberimo, dodamo isjecene cesnjeve bijelog luka, malo pavlake, rendani kackavalj, promijesamo sklonimo tiganj sa sporeta.Ispecen rolat izvadimo iz tepsije a preostalu sadrzinu prerucimo u serpu na sporetu.Dodamo preostalu pavlaku, pobiberimo, promijesamo i sklonimo serpu sa sporeta.Rolatu odstranimo konac i isijecemo na parcad.Na jednu stranu cinije serviramo koprive.Na drugu stranu stepenasto poredamo parcad rolata i prelijemo sosom iz serpe.

No comments:

Recepti Headline Animator