Prilagođeno pretraživanje

Thursday, February 2, 2012

Cezar kolac

Potrebno:

4 cijela jaja
20 dkg secera
1 1/2 dl ulja
20 dkg brasna
1 prasak za pecivo
1 dl mlijeka
3 dl mlijeka
3 kasike gustina
cijeli margarin
12-15 dkg secera u prahu
marmelada
2 kasike oraha ili cokolade

Priprema:

1. Zamijesajte 4 cijela jaja sa 20 dkg secera i 1 1/2 dl ulja i ostavite da odstoji 1 sat.
2. U smjesu dodajte 20 dkg brasna, 1 prasak za pecivo i 1 dl mlijeka.Pola smjese stavite da se pece, a u pola smjese dodajte malo cokolade (kakaa) u prahu ili 2 kasike oraha.Kada se oba biskvita ispeku prerezit ih na pola.
3. Krema: u 1 dl mlijeka umutite 3 kasike gustina.U medjuvremenu zakuhajte 2 dl mlijeka u koje cete dodati mlijeko sa gustinom i pustiti da zajedno prokuha.
4. Kada se ohladi dodajte otopljeni margarin i 12-15 dkg secera u prahu.
5. Kolac slazite na sljedeci nacin: smedji biskvit-marmelada-krema, bijeli biskvit-marmelada-krema, smedji biskvit-marmelada-krema, bijeli biskvit pa onda cijeli kolac premazite kremom.Pospite cokoladom ili orasima.

No comments:

Recepti Headline Animator