Prilagođeno pretraživanje

Friday, February 3, 2012

Banana rolada

Potrebno:

Za biskvit:

6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 reda otopljene cokolade
malo ruma

Za kremu:

3 dl mlijeka
3 kasike gustina
2 vanilija secera
1 margarin
15 dkg secera u prahu
ekstrakt vanilije
2 banane

Priprema:

1. Biskvit: Umutite snijeg od bjelanaca, dodajte zumanca, secer, brasno i cokoladu.Sve izmijesajte.Pecite u velikoj tepsiji 10-15 minuta na 180°C.Ispecen biskvit stavite na posecerenu salvetu i zarolajte.
2. Krema: 2 dl mlijeka stavite da se kuha, pomijesajte ostatak mlijeka sa gustinom, vanilija secerom i ekstraktom i zakuhajte u kipuce mlijeko.
3. Posebno umutite margarin sa secerom u prahu.Kada se krema ohladi, umijesajte margarin.
4. Biskvit poprskajte rumom, premazite kremom i po duzini poslazite 2 cijele (oguljene) banane.Zarolajte biskvit.Preko njega mozete preliti glazuru ili posuti secerom u prahu.

No comments:

Recepti Headline Animator