Potrebno:
150 g margarina
100 g secera
150 g mljevenih oraha
100 g brasna
4 bjelanceta
Prvi nadjev:
1/2 dl mlijeka
150 g secera u prahu
150 g mljevenih oraha
1 kesica vanilin secera
60 g maslaca
2 stangle cokolade
Drugi nadjev:
4 zumanceta
150 g secera u prahu
Priprema:
1. Pjenasto umutiti margarin sa secerom, dodati orahe, brasno i snijeg od bjelanaca.Sipati masu u premazan i brasnom posut pleh i peci dok tijesto ne bude blijedozute boje.
2. U medjuvremenu, staviti na stednjak mlijeko sa secerom da provri, dodati orahe i vanilin secer.Kada se malo prohladi masi dodati maslac umucen sa rastopljenom cokoladom.Ovim nadjevom filovati koru, a odozgo stavitizumanca umucena sa secerom u prahu.Vratiti u pecnicu da se uhvati korica.Ohladjen kolac sijeci na stanglice.
No comments:
Post a Comment