Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 16, 2012

Zeljanica

Potrebno:

8-12 jufki
1/2 - 1 kg spinata
1/4 l kajmaka
1/4 kg mladog sira
3-5 jaja
malo kuguruznog brasna (po zelji)
so
maslo

Priprema:

Spinat operite, ocistite i izrezite.Posolite, izmijesajte te dodajte jaja, sir i kajmak pa sve izmijesajte.Po zelji se moze dodati i kukuruzno brasno.U zamascenu tepsiju stavite jufku, prelijte masnocom te pokrijte drugom jufkom.Ponovo prelijte masnocom.Na ovaj nacin poslazite polovinu jufki.Zatim izrucite fil i ravnomjerno ga rasporedite.Fil pokrijte drugom polovinom jufki, a svaku premazite masnocom.Na kraju pitu izrezite na kocke i pecite na temperaturi od 250°C oko 30-40 minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator