Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 2, 2012

Vjetrenjace s makom

Potrebno:

Tijesto:

125 g isjeckanog maslaca
aroma vanilije
110 g secera
1 jaje
250 g brasna

Nadjev:

50 g sitno sjeckanih ljesnika
80 g mljevenog maka
60 g zagrijanog meda
narendana kora od 1/2 narance

Priprema:

1. Umutite usitnjeni maslac, aromu vanilije, šećer i jaje pa polako dodajte brašno. Oblikujte loptu tijesta, uvijte ju u foliju i ostavite na hladnom mjestu pola sata.
2. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela i svako razvijte na dimenzije 20×25 centimetara. Pomiješajte lješnjake, mak, med i koru naranče pa ovimnadjevom namažite obje kore.
3. Urolajte ih i rashladite, a zatim narežite na komade debljine 5 mm i složite ih na nepodmazan pleh na razmaku od 2 centimatra.
4. Pecite na 190°C oko 10 minuta i ostavite da se ohlade na plehu.

No comments:

Recepti Headline Animator