Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 1, 2012

Torta sa sljivama

Potrebno:

2 jajeta
225 g secera
120 g brasna
1/2 kesice praska za pecivo
1,5 kesica zelatina
700 g sljiva
30 g djumbira
250 ml crnog vina
600 ml slatke pavlake
1 kesica preliva za kolace
150 ml soka od pomorandze
50 g marcipan mase
so

Priprema:

1. Pjenasto umutiti jaja sa 2 kasike tople vode, dodati vrlo malo soli, 75 g secera i brasno prethodno izmjesano sa praskom za pecivo.Kalup za tortu obloziti masnim papirom za pecenje, izliti umucenu masu i peci u zagrijanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.Izvaditi.
2. Zelatin pripremiti po upustvu na kesici.
3. Sljivama odstraniti kostice, posuti ravnomjerno mljevenim djumbirom, naliti 150 ml crnog vina i umjesati 100 g secera.Promjesati i dinstati 10 minuta.Ohladiti, pa umjesati zelatin.Pripremljenu i prohladjenu smjesu od sljiva rasporediti po ohladjenom patispanju.Staviti u frizider da odstoji 2 sata.
4. Preliv za tortu razmutiti sa sokom od pomorandze.Preliti ohladjenu tortu.Odozgo narendati marcipan masu.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator