Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, January 11, 2012

Supa od graska

Potrebno (za 4 osobe):

200 g graska
250 g mljevenog mesa
1 limun
1 kasika putera
1 glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
2 pilece kocke za supu
1 kasika griza
1 kasika brasna
3 cesnja bijelog luka
1/2 male kasike karia
1/2 kasike secera
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu sa vodom, na sporetu, stavimo kocke za supu.Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u serpi na zagrijanomo ulju.Alatkom izgnjecimo cesnjeve bijelog luka i dodamo u serpu sa crnim lukom.Zatim dodamo grask, griz, kari, supu i promijesamo.Mljeveno meso posolimo, pobiberimo, dodamo 1 kasiku brasna, secer, limunov sok i mijesimo smjesu rukom.Od smjese formiramo kuglice koje przimo u tiganju na rastopljenom puteru.Isprzene cuftice dodamo u serpu sa supom.Kada supa provri sklonimo serpu sa sporeta.Prerucimo supu u dublju ciniju za serviranje.Na supu nanesemo kiselu pavlaku a zatim pobiberimo.

No comments:

Recepti Headline Animator