Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 9, 2012

Spagete zapecene u rerni

Potrebno:

pola vrecice spageta
1 peceno bijelo meso ili veci peceni batak
pola glavice luka
2 deblje narezana lista sira
1 vrecica mocarele
5 listova suhog malo masnijeg mesa
pola vrecice gotovog umaka od sampinjona
1 gotov umak od paradajza sa sampinjonima
so
talijanska mjesavina zacina ili origano
po zelji ljutog cilija
ulje

Priprema:

1. U dublju posudu (ili tavu) ulijte malo ulja na kojem cete kratko proprziti luk nasjeckan na sto sitnije.
2. Dodajte piletinu koju ste prethodno isto nasjeckali na male kockice..Poprzite 3-4 minute zajedno luk i meso.Dodajte umak od paradajza sa sampinjonima, sir na kockice, mijesajte 1 minutu da se sve sjedini i da se sir istopi u smjesi.
3. Tada ulijte umak od sampinjona (pola tetrapaka), malo posolite, dodajte i ostale zacine.Sve zajedno krckajte 5-7 minuta.
4. Dok se umak krcka, skuhajte spagete.
5. Pripremite vatrostalnu zdjelu cije cete dno zaliti s prethodno napravljenim umakom, te slazite malo spagete pa preko toga umak dok ne potrosite spagete i umak.
6. Na kraju sve skupa kasikom promjesajte tako da umaka bude svuda.
7. Na vrh dodajte na kockice izrezanu mocarelu i listice suhog mesa te zapecite 10-ak minuta na 250°C.

Savjet:

Ovo jelo mozete pripremiti i sa tanjim rezancima a mozete dodati i sitno sjeckani spinat.

No comments:

Recepti Headline Animator