Potrebno:
400 g spageta
ribani parmezan
biber
so
persun
bosiljak
1 limenka sjeckanog paradajza
2 cesna bijelog luka
100 ml ulja (mjesavina obicnog i maslinovog)
1 limenka tunjevine
1 kasika Vegete
Priprema:
1. U tavu na lagano ugrijanu mjesavinu ulja stavite na pola narezane reznjeve bijelog luka.Kad se luk blago zazuti, izvadite ga iz tave.
2. Na ulje stavite nasjeckani paradajz i Vegetu pa dinstajte dok dio tekucine ne ispari.Zatim umijesajte komadice tunjevine, bosiljak, biber i po potrebi malo posolit.
3. Sve jos kratko prokuhajte te umjesajte nasjeckani persun.
Posluzivanje:
Umak prelijte preko kuhanih i ocijedjenih spageta te pospit parmezanom.
Savjet:
Kako biste jelo od tunjevine mogli posluziti i onda kada ukucani ne sjede istovremeno za stolom, vazno je tjesteninu ne skuhati do kraja, ocijediti, isprti vodom i ostaviti u hladnoj vodi.Tako mozete u svako vrijeme odredjenu kolicinu staviti u pripremljeni umak, dodati po potrebi i malo maslaca i zagrijati u tavi ili pak u mikrovalnoj pecnici.
No comments:
Post a Comment