Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, January 11, 2012

Sarlota

Potrebno:

100 g brasna
90 g secera
3 jaja

Za fil:

400 ml jogurta od jagoda
5 kasika dzema od jagoda
kivi
maline
200 ml slatke pavlake
20 zamrznutih jagoda
1 kutija piskota

Priprema:

1. Umutite cvrst snijeg od bjelanaca.
2. Pjenasto umutite zumanca sa secerom.Dodajte brasno i snijeg od bjelanaca.Dobivenu smjesu izrucite u nauljen i brasnom posut pleh, pa ispecite u rerni.Pecenu koru presjecite na pola po debljini.
3. Donju polovinu premazite dzemom od jagoda i preklopite drugom polovinom pecenog tijesta.
4. Piskote presjecite na pola, pa njima oblozite ivicu pleha.
5. Slatku pavlaku izmiksajte sa vocnim jogurtom od jagoda i isjeckanim otkravljenim jagodama.Ostavite u frizideru 30 minuta.
6. Fil potom prelijte preko kore i piskota u plehu, pa ukrasite komadicima jagoda, kivija i malinama.

No comments:

Recepti Headline Animator