Potrebno:
30 piskota
750 g mjesanog voca
2 dl maraskina
12 g zelatina
2,5 dl slatke pavlake
Krem od vanile:
4 jajeta
175 g secera u prahu
1 kasicica vanilin secera
60 g brasna
5 dl mlijeka
15 g maslaca
Priprema:
1. Dno i stranice kalupa obloziti masnim pekarskim papirom, pa poredati piskote.
2. Voce isjeckati, poprskati maraskinom i ostaviti da odstoji 2-3 sata.
Krem od vanile:
1. Umutiti jaja, secer i vanilin secer.Umijesati brasno, postepeno dodati vruce mlijeko i mijesati na niskoj temperaturi dok se masa ne zgusne.Skinuti sa sporeta, prohladiti i umjesati razmucen maslac.
2. U jos topao krem od vanile dodati zelatin.Mijesati da se potpuno istopi.Umijesati nasjeckano i ocjedjeno voce, zatim i cvrsto umucenu pavlaku.Smjesu izliti u kalup za kolace oblozen piskotama.Odozgo pokriti piskotama.Poklopiti.Staviti u frizider da odstoji nekoliko sati.
3. Pred sluzenje sarlotu izvaditi na tanjir, odstraniti masni pekarski papir, dekorisati po zelji i posluziti.Drzati u frizideru.
No comments:
Post a Comment