Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 2, 2012

Punjene tortilja

Potrebno (za 4 osobe):

1 kg brasna
100 g svinjske masti
250 ml tople vode
400 g pilecih grudi
1 glavica crnog luka
persun
1 zelena paprika
1 korjen celera
1 sargarepa
1 paradajz
150 g konzerviranog kukuruza u zrnu
100 g rendanog kackavalja
listovi zelene salate
1 kasika mjesavine zacina
2-3 kasike soja sosa
maslinovo ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U sud sa brasnom dodamo svinjsku mast, vodu, posolimo i rukom zamjesimo tijesto.Na pobrasnjenoj radnoj povrsini premjesimo tijesti i podijelimo na 12 jednakih dijelova.Od svakog dijela tijesta oklagijom razvucemo koru okrugle forme.Kore przimo u zagrijanom tiganju.Kada se ispeku sa obje strane tortilje poredamo jednu na drugu.Pilece grudi isjecemo na kocke i stavimo u dublji sud.Dodamo mjesavinu zacina, isjecen persun, maslinovo ulje, soja sos, posolimo, pobiberimo i promjesamo.Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u tiganju na zagrijanom maslinovom ulju.Kada luk omeksa dodamo sargarepu i papriku isjecene na parcad.Zatim dodamo pilece meso zajedno sa marinadom, sitno izrendan korjen celera, zrna kukuruza, paradajz isjecen na kocke i promjesamo.Kada se meso isprzi sklonimo tiganj sa sporeta.Listove zelene salate sitno isjecemo.Na prvu tortilju nanesemo rendan kackavalj i isjecenu salatu.Zatim nanesemo fi iz tiganja i tortlju savijemo u formu korneta.Na isti nacin pripremimo sve tortilje.Na ciniji za serviranje nanesemo preostalu sjecenu salatu i stavimo 4 tortilje.Na tortilje nanesemo preostali rendan kackavalj i dekorisemo kecapom.

No comments:

Recepti Headline Animator