Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 2, 2012

Pire corba

Potrebno:

500 g karfiola
200 g praziluka
1 vezica persuna
100 ml pavlake za kuhanje
100 g sargarepe
20 kasicice skrobnog brasna
naribani nuskantni orascic
1 kasika Vegete
20 g maslaca

Priprema:

1. Karfiol, praziluk i sargarepu narezite na vece komade i stavite da se kuhaju u posoljenu kipucu vodu.
2. Kuhajte 15 minuta i pred kraj dodajte persun.
3. Povrce ocijedite i jos toplo usitnite u elektricnoj sjeckalici, dodajuci malo tople vode u kojoj se kuhalo povrce.
4. Usitnjenom povrcu dodajte oko 70 ml vode, Vegetu, muskatni orascic, maslac i kratko prokuhajte.
5. Vrhnje pomijesajte sa skrobnim brasnom, umijesajte u corbu i kratko prokuhajte.

No comments:

Recepti Headline Animator