Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, January 4, 2012

Novogodisnja bijela torta

Potrebno:

15 dkg brasna
10 dkg skrobnog brasna
2 pune kasicice praska za pecivo
20 dkg secera
2 narandze
10 dkg mljevenih badema
25 dkg maslaca
5 jaja

Za fil:

staklenka zelea od maline i ribizli
20 dkg maslaca
15 dkg secera u prahu
2-3 kasike maraskina

Priprema:

1. Za tijesto mrvite obje vrste brasna, prasak i maslac da dobijete mrvice.Dodajte naribanu koricu opranih narandzi i bademe, te jaja da dobijete povezano tijesto.
2. Ispecite 6 listova biskvita u kalupu, promjera 26 cm u rerni zagrijanoj na 200°C.
3. Za fil izmjesajte maslac sobne temperature sa secerom da dobijete glatku smjesu kojoj cete dodati maraskino i sok od 2 narandze.
4. Listove torte namazite drhtalicom i kremom.Slozite tortu pa je cijelu premazite kremom i ukrasite po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator