Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 13, 2012

Mijesana salata

Potrebno:

2 prase
4 paradajza
3 kuhana jaja
100 g govedje sunke
50 g zutog sira

Za salatni preljev:

300 ml jogurta
2 kasike ulja
2 kasike senfa
bijeli biber
prstohvat secera
1 vezica persuna

Priprema:

1. Prasu ocistite, dobro operite, ocijedite i narezite na tanke kolutice.Oguljen i od sjemenki ociscen paradajz, tvrdo kuhana jaja i sunku narezite na kockice i lagano pomijesajte s prasom u dubljoj zdjeli.
2. Salatni preljev pripremit cete tako da pomijesate senf, ulje, so, secer i biber.Zatim dodajt jogurt i nasjeckani persun, pa sve zajedno dobro izmijesajte.
3. Ovako pripremljen preljev prelijte preko salate i ostavite oko pola sata u frizideru.

Posluzivanje:

Salatu od prase mozete posluziti kao hladno predjelo ili mali obrok.

No comments:

Recepti Headline Animator