Potrebno:
2 prase
4 paradajza
3 kuhana jaja
100 g govedje sunke
50 g zutog sira
Za salatni preljev:
300 ml jogurta
2 kasike ulja
2 kasike senfa
bijeli biber
prstohvat secera
1 vezica persuna
Priprema:
1. Prasu ocistite, dobro operite, ocijedite i narezite na tanke kolutice.Oguljen i od sjemenki ociscen paradajz, tvrdo kuhana jaja i sunku narezite na kockice i lagano pomijesajte s prasom u dubljoj zdjeli.
2. Salatni preljev pripremit cete tako da pomijesate senf, ulje, so, secer i biber.Zatim dodajt jogurt i nasjeckani persun, pa sve zajedno dobro izmijesajte.
3. Ovako pripremljen preljev prelijte preko salate i ostavite oko pola sata u frizideru.
Posluzivanje:
Salatu od prase mozete posluziti kao hladno predjelo ili mali obrok.
No comments:
Post a Comment