Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 1, 2012

Meksicka pita

Potrebno (za 4 osobe):

500 g kora za pitu
1 plavi patlidzan
2 paradajza
1 kasika mjesavine zacina
1/2 kasike origana
1/2 kasike bosiljka
250 g ajdamera
100 g rendanog kackavalja
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Plavom patlidzanu odsjecemo krajeve, isjecemo na deblju parcad po duzini, posolimo, pobiberimo i przimo na zagrijanom ulju u tiganju.Isprzenu parcad patlidzana isjecemo na kocke i stavimo u veci sud.Paradajze oljustimo, isjecemo na kriske i przimo u istom tiganju.Isprzene kriske paradajza sitno isjecemo i dodamo u sud sa isjecenim plavim patlidzanom.Zacinimo origano, mjesavinom zacina, bosiljkom, posolimo i pobiberimo.Dodamo ajdamer isjecen na kocke i promjesamo.U drugi sud sipamo 100 ml ulja i vode promjesamo kuharskom cetkom.Na radnu povrsinu stavimo jednu koru, premazemo mjesavinom ulja i vode, stavimo jos 1 koru pa i nju premazemo mjesavinom.Na jedan kraj kora nanesemo fil i uvijemo u rolat.Odsjecemo krajeve rolata.Rolat stavimo u nauljenu tepsiju i premazemo mjesavinom ulja i vode.Na isti nacin pripremimo sve rolate.Na rolate nanesemo rendan kackavalj.Pecemo 20 minuta na 220 °C.Ispecenu pitu sjecemo na parcad koje stepenasto poredamo na tanjir za serviranje.Na 3 kraja tanjira stavimo po jedan list zelene salate na koje stavimo po 3 seri paradajza.Izmedju seri paradajza stavimo grancice mirodjije a parcad pite dekorisemo kecapom.

No comments:

Recepti Headline Animator