Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 5, 2012

Makaroni sa brokulom

Potrebno (za 4 osobe):

500 g makarona
200 g sjeckanih mariniranih sampinjona
1 limun
150 g rendanog kackavalja
50 g putera
50 g parmezana
600 g brokule
300 ml neutralne pavlake
maslinovo ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu, na sporetu, u provrelu posoljenu vodu, u koju smo sipali malo maslinovog ulja, stavimo makarone da se kuhaju.Skuhane makarone procijedimo.Cvjetovima brokule odsjecemo rucke i stavimo da se bare u drugoj serpi sa vodom.U tiganju, na sporetu, na rastopljenom puteru przimo sampinjone.Dodamo obarene cvjetove brokule i neutralnu pavlaku.Posolimo, pobiberimo, dodamo parmezan, rendan kackavalj i promjesamo.Sklonimo tiganj sa sporeta i dodamo sok od limuna, iscjedjene makarone i promjesamo.Sadrzinu iz tiganja serviramo u dublji tanjir.Nanesemo preostali parmezan, origano i poprskamo maslinovim uljem.

Savjet:

Brokoli, grasak ili boranija ne kuhaju se predugo.Treba ih ubaciti u kljucalu slanu vodu na 5 minuta i brzo ohladiti hladnom vodom da bi sacuvali lijepu boju.

No comments:

Recepti Headline Animator