Potrebno:
Za bijelu koru:
9 bjelanaca
30 dkg secera
1 kasika sirceta
Za kremu:
9 zumanaca
4 kasike secera
2,5 dl mlijeka
4 kasike ostrog brasna
3 vanilija secera
1 margarin
3 slatka vrhnja (1 litar)
3 vrste voca po vasem izboru
Priprema:
Kora:
Umutite cvrst snijeg, dodajte secer i sirce.Smjesu pecite u velikoj tepsiji 1 sat na 150°C na aluminijskoj foliji.Ohladjenu koru odvojite od aluminijske folije i prerezite uzduz na 3 dijela.
Krema:
2,5 dcl mlijeka stavite da prokuha, a u to zumance sa secerom i brasnom dok se ne zgusne.U ohladjenu kremu dodajte margarin i pjenasto umutite.Posebno umutite cvrsto slatko vrhnje.
Sve slazite 3 puta ovim redoslijedom: slag, voce, krema, kora.Tortu na kraju premazite slagom i ukrasite vocem.
No comments:
Post a Comment