Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 12, 2012

Krompir na svicarski nacin

Potrebno:

1 kg krompira
2 velike glavice luka
so
biber
1 velika kasika ulja

Priprema:

1. Krompir prethodne veceri ili 6-8 sati prije przenja, skuhajte u ljusci i ogulite dok je jos topao.
2. Sacekajte da se ohladi, a potom ga narendajte.
3. Ocistite luk, operite ga, isijecite na ne suvise sitne kocke i staklasto proprzite na ulju.Dodajte naribani krompir, po ukusu posolite, malo vise pobiberite i pazljivo promijesajte.
4. Masu izvadite u tflonsku posudu, dobro sabijte da bude svega 2-3 cm visoka i na jakoj vatri prvo przite do zlaznozute boje s jedne stane, a zatim pomocu poklopca okrenite i isto uradite i s druge strane.
5. Stavite na pladanj i odmah servirajte.
6. Posluzite uz sve vrste mesa, uz koja odgovara przeni ili peceni krompir.

No comments:

Recepti Headline Animator