Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 14, 2012

Kasato od mljevenog mesa

Potrebno (za 4 osobe):

500 g mijesanog mljevenog mesa
5 paradajza
250 g sira
1 struk praziluka
1 glavica crnog luka
2 jaja
1,5 kasika brasna
1/2 kasike origana
1 kasika senfa
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Praziluk isjecemo na polovinu po duzini a zatim na polukrugove.Kada luk omeksa u tiganj dodamo isjecen praziluk.Kada se i praziluk isprzi sklonimo tiganj sa sporeta.U veci sud stavimo mljeveno meso.2 paradajza isjecemo na kocke i dodamo u sud.Zatim dodamo jaja, senf, origano, sitno izrendani sir, sadrzinu iz tiganja, brasno, posolimo, pobiberimo i mijesamo varjacom dok ne dobijemo homogenu smjesu.Pravougaoni kalup za pecenje oblozimo aluminijskom folijom koju poprskamo uljem.Smjesu iz suda prerucimo u kalup, izravnamo povrsinu, poprskamo uljem i zatvorimo folijom.Pecemo 60 minuta na 200°C.Kalup prevrnemo na dasku za sjecenje, odstranimo foliju i isjecemo rolat na parcad debljine 2 cm.Parcad rolata stepenasto poredamo po sredini cinije za serviranje.Na 2 kraja cinije stavimo listove spanaka.Dekoraciju zavrsimo seri paradajzima.

No comments:

Recepti Headline Animator