Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 13, 2012

Kajmak baklava

Potrebno:

jufke (napravljene uz dodatak 1 jajeta

Za fil:

4 jaja
4 kasike meda
30 dkg slatkog kajmaka (skinutog sa kuhanog mlijeka)
10 dkg badema

Za agdu:

70-100 g secera
limunov sok

Priprema:

1. Umutiti zumanca, dodajte med i kajmak.U ovu smjesu dodajte cvrsto umucena bjelanca.Na kraju dodajte i mljevene bademe.
2. U namascenu tepsiju slozite 4 kore, svaku zacinite rastopljenim maslacem.Na posljednju stavite fil.Postupak ponavljajte dok ne utrosite sve jufke i fil.
3. Baklavu pecite 10 minuta na jacoj i 30 minuta na slabijoj vatri.
4. Za to vrijeme napravite agdu ( stavite secer u vodu, ali tako da bude uronjen 1-2 cm).
5. Pecenu baklavu izrezite na kocke ili rombove, zalijte toplom agdom i vratite u rernu.Neka baklava u rerni ostane do jutra.

No comments:

Recepti Headline Animator