Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 6, 2012

Kacamak sa ratatuj sosom

Potrebno (za 4 osobe):

200 g palente
3 glavice crnog luka
1 zelena babura
50 g putera
500 ml vode
1 kasika bosiljka
3 cesnja bijelog luka
1 paradajz
1 tikvica
2 kasike jabukovog sirceta
200 g konzerviranog paradajza
maslinovo ulje
so
mljevni crni biber

Priprema:

Glavice crnog luka sitno isjecemo i przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Tikvicu oljustimo, isjecemo na kocke, i kada luk omeksa dodamo u tiganj.Zatim dodamo paradajz i baburu isjecene na kocke, sitno isjecene cesnjeve bijelog luka, konzervirani paradajz, bosiljak, jabukovo sirce, pobiberimo, posolimo i promjesamo.Kada tcnost ispari sklonimo tiganj sa sporeta.U serpu, na sportu, sipamo vodu, posolimo i dodamo puter.Kada voda provri dodamo palentu neprkidno mijesajuci zicom za mucenje.Kuhamo palentu oko 2 minuta.Na tanjir serviramo palentu i prosaramo kasikom.Ratatuj sos iz tiganja serviramo na 2 kraja tanjira.Dekorisemo grancicama mirodjije i seri paradajzima.

No comments:

Recepti Headline Animator