Potrebno:
60 g tamne cokolade
50 g putera
150 g zutog secera
2 jajeta
1 kasika likera od pomorandze
2 kasike mlijeka
150 g mekog brasna
1 prasak za pecivo
Za krem:
1 tiramisu krem
250 ml hladnog mlijeka
70 g prepecenih i isjeckanih badema
1 kasika instant kafe
Priprema:
Puter i secer pjenasto umutiti, dodati jaja i dobro izmjesati.Dodati cokoladu rastopljenu na pari i nastaviti sa mjesanjem.Zatim dodati liker i mlijeko, sipati brasno i dobro izmjesati.Pripremljenu smjesu sipati u podmazan i brasnom posut kalup dimenzija 36x25 cm i peci u rerni na 200°C oko 15 minuta.Pecenu koru izvaditi iz rerne i kalupa i staviti da se hladi.
Tiramisu krem :
U hladno mlijeko u kojem je rastopljena kafa sipati mjesavinu za tiramisu i mutiti 5 minuta najvecom brzinom.Odmah nakon toga dodati badem i promjesati, pa premazati prko kore.Sve zajedno saviti u rolat i ostaviti da stoji u frizideru 2 sata prije sluzenja.
No comments:
Post a Comment